onsdag, september 28

Lost in Translation!

Jag är lite off just nu, men här är lite skoj jag hittat den senaste tiden. Bli inte förvånade, när det kommer till landet på andra sidan Atlanten, är jag oftast med i matchen.Troligtvis nästa "up-and-comer"-stjärna, systrarna Olsen's syster Elisabeth. På senaste har hon synts lite överallt och framförallt landat på en del magasins framsidor. Dessutom verkar hon, till min glädje, vara lika duktig på att klä sig som sina äldre systrar. Hon har redan cashat in en del placeringar på "bäst klädda"-listor, som ovan bärandes Missioni (den billigare linjen för Target, måste gilla det).


70-åriga Martha Stewart ser killer ut på framsidan av sitt egna magasin. Kan inte säga att jag är något Martha-fan, vi är nog så olika som två personer kan vara, men jag gillar att hon gör sådana här saker. Skitsnyggt!Så var det dags igen för auktion, denna gången säljs dom allra första (professionella) bilderna på M.M. Fotona, tillsammans med negativen och kontraktet, kommer att säljas för troligtvis en fet summa pengar. För den som har råd att investera i dessa kommer också kunna tjäna en hel del pengar, eftersom alla rättigheter följer med köpet, både för copyright och distribution.
Foton togs 1946 av fotografen Joseph Jasgur.


Det råder debatt i USA, och debatten härstammar sig ifrån Sverige, eller rättare sagt ifrån Millennium trilogin.
Ingen har väll undgått att filmerna kommer i en amerikans remake signerade regissör David Fincher, eller att Rooney Mara gör rollen som Lisbeth Salander, ni vet den som gjorde Noomi Rapace's namn känt i staterna (och troligtvis anledningen till att vi snart ser henne i Sherlock Holmes 2 vs Downey och Law).
Den här rollen verkar ha en vacker guldkant runt sig för nu ser det ut som att den relativt okända skådespelerskan Rooney också kommer att slå till med dunder och brak.

Tack vare det extrema hemlighetsmakeriet kring filmen har hon inte synts till så mycket, förutom på framsidan av tidningen "W", men eftersom den första filmen snart kommer på biograferna (kring december) slåss maktfolket om henne i USA. Så bered er på en hel del framsidor där Rooney/Lisbeth poserar.

Nu till debatten. Vem var bäst som Lisbeth? Det är big business, eftersom Millennium trilogin faktiskt klassas som den största litterära bomben sedan Harry Potter, och har sålts i 50 miljoner exemplar.

Det är inte så att man blir lite så där oförtjänt stolt när man ser att Noomi krossar Rooney med 63,01% vs 32,11%, det är ju trots allt statistikens land vi talar om. Var dom övriga 4,88% försvann? Ni vet det finns alltid folk under stenar.
Men oavsett kommer troligtvis dom siffrorna förändras kring juletid när filmen släpps.

För övrigt har båda dessa kvinnorna inte bara åtagit sig en jävligt kool roll som med största sannolikhet förändrats deras liv, utan också kanske dom två snyggaste namnen i nutida film.


R. som Salander.


N. som Salander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar