torsdag, april 3

Färgade Fransar

De senaste månaderna har jag varit väldigt inne på färgade fransar. Jag vill ha starkt färgade och roliga fransar. Det kan mycket väl ha att göra med att jag går klädd i svarta fula arbetskläder hela dagarna och den enda färgklick jag kan få, är i ansiktet.

Så när jag såg att Butter London skapat en otroligt färgsprakande kollektion blev jag överlycklig. Det var framförallt mascara- och kajalkollektionen jag föll pladask för, med starka och pigmenterade färger i härligt grönt, blått, lila och cerise.

Jag letade som en tok, men kunde inte få tag i dessa fina sminkprodukter. Så till slut skrev jag till Butter London och frågade.
Det visade sig att denna kollektion Rock Your Colour bara lanserats i USA och några andra länder just nu och först ska komma på vår marknad 2014. Va sjutton!

Jag försökte beställa från USA, men det gick inte så bra. Dom flesta (alla) butiker som bär märket, skickar inte till Sverige.

Jag kikade dessutom på Ebay, men även där ville folk bara skicka inom staterna, så återigen gick jag bet.

När jag var på Kicks såg jag att ett märke som heter Anastasia Beverly Hills (ostigt värre) hade färgad mascara i färgerna blå, lila och cerise. Jag slog till med en lila för hela 245 kronor. Produkten heter Hypercolor Brow & Lash Tint och ska som namnet påpekar användas på bryn eller fransar.Mascaran i sig är det inget fel på. Helt okej borste, bra konsistens och ger hyfsat fylliga och långa fransar, men däremot färgen är ganska tråkig, eller i alla fall den lila. För den blir såpass mörk efter andra lagret applicering att den lika gärna hade kunnat vara svart. I ärlighetens namn ser man inte ens en lila skiftning.

Möjligtvis kan dom andra två färgerna ge mer av det resultatet jag var ute efter. Jag skulle bli väldigt förvånad om den cerisea blev svart, men jag tänker inte ens prova. För jag vet att Butter Londons mascara (som heter Wink för övrigt) ger väldigt färgglatt och pigmenterat resultat och jag ser denna som en väldigt dyr och dålig kopia.

Kontentan av det hela är. Vill du ha färgade fransar är detta INTE produkten du ska köpa. Att ordet "hypercolor" ens finns med i produkten är väldigt motsägelsefullt.

Spara dina pengar till 2014 istället, för detta är enligt mig en produkt som inte alls levererar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Texten ovan skrev jag 2013 och nu har ju denna underbara mascara slagit ner i Europa och finns att beställa på Butter Londons hemsida HÄR. 

Den giftgröna ser så himla häftig ut på fransarna.

Eftersom jag inte har Butter Londons fransfärg ännu så har jag använt Anastasia Beverly Hills. Man tager vad man haver som sagt. Även fast jag tyckte den lila var sådär, shoppade jag lös på en cerise också av samma märke. Det var rea, så den kostade bara 55 kronor. Yeay!

Här nedan använder jag den cerisea, men jag ska få fram bilder på den lila också, trots att den är ganska tråkig.


Det blir en väldigt rolig effekt och har man blå ögon framhävs dom väldigt bra av rosa och röda toner. Jag själv brukar vara lite rädd för zombie/sjuk-looken just när man använder starkt röda/rosa toner runt ögonen, men jag har börjat köra mer på det när jag ser vilken effekt det ger åt ett par ganska tråkiga gråblå ögon som jag har.
En annan sak som också är snyggt att göra är att grunda fransarna med svart mascara och när det torkat toppar man med en färgad mascara. Då får man lite mörkare effekt och samtidigt volymen som en svart mascara ger. Borde vara rätt koolt med den giftgröna som färg på det svarta, kanske bara på topparna eller liknande. 

Våga mer färg helt enkelt. Det är skoj!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar