torsdag, april 23

The Good With The Bad

Min dag har gått mellan dur och moll kan man säga. Vakna upp pigg med två missar som myste.

Fivve låg och mös på mina ben....

...och Basil tittade på fåglar och kurrade.

Jag gick ut och tog en ganska jobbig springrunda, kände mig stel i benen, så en vanlig runda blev tokjobbig. Det var en hård kamp mellan mig och mina hjärnspöken.Jag var helt slut när jag var klar och tydligen ilröd i hela ansiktet (hemsk bild). Väl inne började jag bli täppt i näsan, sedan började den rinna utan stopp. Dessutom hade jag tryck bakom ögonen, som dessutom sved, och tryck både i pannan och bihålorna. Det är andra gången jag får detta efter att jag tränat. Det måste vara pollen. För när jag sprang en regnig dag kände jag ingenting.

Oavsett så hade jag bestämt mig för en liten kroppsvårdsdag så det var bara att bita ihop.

Jag körde min favoritprodukt för min taskiga hårbotten.

"Decubal intensive dry scalp treatment" är underbar om din hårbotten är i obalans, vilket min allt som oftast är. Du tvättar först håret och sedan masserar du in denna hårbotten och låter den sitta några minuter. Den innehåller en ganska stark mint som "kyler" och lindrar vid sveda och klåda. Dessutom är den ganska fet och "mjukar upp" torr och fnasig hårbotten utan att göra håret fett eller platt. Jag inbillar mig också att den borde gynna hårväxten eftersom du masserar den ganska frekvent i hårbotten, samt att "mintigheten" borde stimulera hårsäckarna. Det är dock en väldigt bra produkt för irriterande hårbotten som inte kräver recept. Bästa jag provat.Igår var jag dessutom och fynda lite på Åhléns, trots att jag satt köpstopp på skönhetsprodukter, eftersom jag har för mycket och använder för lite.

Jag har provat så många "slim/anti-cellulit"-produkter så det är löjligt. Inte för att jag tror på dem eller vill ha en "quick-fix", utan för att jag är nyfiken och genuint intresserad av skönhetsprodukter. En gång var tionde år kommer det en produkt som gör det den faktiskt lovar och den vill jag ju inte missa.

Oavsett, Åhléns rear nu ut en massa roligt ifrån "Weleda" och "estelle & thild" och jag kunde inte motstå. Båda märkena hör ju till kategorin "naturlig skönhetsvård" och det är ju dessutom aldrig fel. Det fanns mycket att välja på, men efter många om och men, kom jag fram till dessa tre produkter + en liten bonus.
Jag har provat alla idag och detta är mitt första utlåtande:Weleda Birch Body Scrub
Skrubben har en behaglig doft och känns väldigt dryg. Bra skrubbkorn men kanske lite i det mjukaste laget. Jag skulle nog föredra lite mer riv. Fast det var hög kvantitet av skrubbkorn, vilket gör att jag behöver använda mindre produkt för att skrubba hela kroppen, samt att konsistensen på själva skrubben gjorde att jag kunde täcka stor yta på lite produkt.
Mitt första intryck var bra och jag kände mig väldigt mjuk och ren när jag klev ur duschen.Weleda Birch Cellulite Oil
Jag älskar oljor och denna är inget undantag. Denna är dock väldigt annorlunda ifrån alla mina andra oljor eftersom den är ganska trögflytande och "tjock" i konsistensen. Jag använde denna efter duschen på benen och överarmarna. Väntade tio minuter innan jag sedan smorde in mig, så att oljan fick sjunka in i huden.
Detta är till skillnad ifrån skrubben inte en särskilt dryg produkt vilket troligtvis har att göra med att oljan just "tjock". Därför vill jag känna av den minst en gång till för att se om det är värt att springa och köpa en till innan reapriset försvinner.
Jag tyckte dock, trots konsistensen, att den gick snabbt in i huden. Doften är en behaglig citrus, som jag dock tror kan störa en del. Det är lätt att man förknippar det med "Ajax". Jag hade inga problem där, utan tyckte den luktade fräscht. Dessutom dog doften ut ganska snabbt på mig.
Själva Cellulit-delen är det för tidigt att svara på, men jag kan säga att mina lår aldrig varit så lena som dom är just nu. Vi snackar baby-smooth. Att massera in olja i huden efter dusch är aldrig fel och denna gör verkligen sitt jobb med att mjuka upp. Så oavsett om den fungerar mot celluliter eller ej, är det en bra kroppsolja till (med rean) ett pris.estelle & thild Firming Lotion Violet
Detta är en ganska lätt kroppslotion, mer åt det mjölkiga hållet än åt kräm. Den doftar inte alls mycket, så alla som hatar violdoft kan utan problem köpa denna.  Den går snabbt i huden och gjorde, tillsammans med de övriga två produkterna, min hud mjukare än någonsin. Den utlovar "lifting and toning" och det är det alldeles för tidigt att svara på ännu, men som lotion efter dusch är den helt klart godkänd.
Denna produkten kommer som steg 3 i en serie med en skrubb och en olja (som också finns på rean). Jag valde att gå på "Weleda" på skrubb och olja mycket tack vare priset och för att jag har så bra erfarenhet av "Weleda".

Sist och minst......Love & Toast lip butter coconut lime
Jag är en läppsmörjare, på gott och ont. Jag vill ha en lipbalm i alla mina handväskor, nattduksbordet, sminkväskan och på hallbordet. När jag köper en ny tar jag gärna en som är så naturlig som möjlig. Denna kommer att bli en favorit. Diskret doft och smak, ingen fara för den som avskyr kokosdoft eller lime. Den innehåller dessutom lite mint som gör att läpparna fylls lite extra med blod och blir ett snäpp putigare. Behaglig att bära, inte alls klistrig eller tjock. Denna produkt är en fullpott på lipbalmfronten tillsammans med min "all time favorite" från "Burts Bees".


 Som sista produkt vill jag slå ett slag för en duschkräm jag köpte och blev kär i under första användningen. Denna fyndade jag dock inte på rea och ej heller på Åhléns.
Kicks egna "Skin Treat Pure Natural Oils" shower oil. Vilken underbar duschkräm. Doftar himmelskt, tvättar kroppen bra men torkar inte alls ut. Dessutom som bonus har den en snygg flaska och är av den lite snällare sorten (fairtrade). Helt klart en ny favorit.

Det var det sista jag hade på produktfronten, men innan jag avslutar ska jag bara beklaga mig lite till angående min jädra allergi. För vädret idag var så underbart och såsom jag mådde var det pest och pina för mig att vara ute, trots det.
T slängde upp hängmattan på balkongen och mös, medan jag satt inne med forsande röd näsa och ögon som såg ut att ha gråtit i några timmar.

T chillaxar. Vi ska inreda lite där ute snart också.

Röd näsa med matchande röda ögon. Jag vann inga skönhetspriser idag kan jag säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar