tisdag, november 1

Lumberjack!

När jag vakna idag var min näsa röd och svullen. Jag ser bokstavligen ut som Rudolf med röda mulen. Fast det kan leva med, dock är den så öm så minsta beröring gör ajaj. Vette katten vad det är, men det brukar försvinna efter någon dag.

Jag kommer inte gå ut genom dörren idag, om jag får välja. Men däremot ska jag prata om lite som hänt i helgen.

Kim Kardashian ska skilja sig, efter hela 72 dagar som gift. Det går undan, såpass att man inte hinner med. Eller var det kanske bara ett rent och skärt PR trick? Dessutom tjänade båda parterna en hel del miljoner på bröllopet, rättare sagt 18 miljoner dollar. Så det låter mer som en affärsförbindelse än något som ens hade med kärlek att göra.

När det kommer till mode och skönhet, har jag både intressanta och konstiga saker att rapportera.

Något som ligger lite på modet och som tilltalar mig personligen är Lumberjack-mode, eller Rustic Fashion som det heter i finare kretsar. Mycket tjocka stickade tröjor, grövre kängor, mössor och rutigt flanell. Jag skulle säga lite Peak Performance i mitten av 90-talet för att jämföra med något svenskt.

Några som verkligen anammat modet och kört stenhårt på det sedan seriestart är herrarna i serien "Supernatural". Även om man inte gillar serien i sig, så finns det väldigt mycket stiltips för alla killar att hämta här. Rugged and handsome.

Sam (Jarred Padalecki) och Dean (Jensen Ackles) klär sig med bravur.

Lager på lager är grejen, mycket stickat och skinn.  Börja med ett tunt linne, sen på med farfarströjan och en skjorta/stickad tröja ovanpå detta. Legging eller jeans, sockar gärna utanpå och till sist ett par boots/kängor/hunters ovanpå det. Funkar också att ha ett par tjockare strumpbyxor, gärna ull/kashmir, tillsamman med shorts eller kjol i en grövre modell (cargo/jeans). Lägg gärna till ett läderskärp i midjan för att få looken mer feminin.


Pilotjackan är alltid rätt, men i snygg kombo med kängor (glöm inte raggisarna), skjorta och leggings mumma. Denna jacka är en exakt kopia a WW2 pilotjackan och heter "Cockpit B-3 Leather Bomber Jacket".
Flanellskortor finns i alla prisklasser just nu. En dyrare variant på bilden, som också är extremt enkel att "kopiera". Köp en klassisk/billigare variant, H&M brukar ha några att välja på. Sy fast egna armbågsskydd i skinn eller tyg. Stjärnor var riktigt snyggt.
Kängor behöver inte vara grova, om man inte gillar den stilen (jag gör det). Timberland har massor av kängor med en mer feminin utformning. Dessutom är deras priser ofta vettiga, för kängor i okej kvalitet. Doc's funkar också alltid.


Raggisar, här finns det en uppsjö att välja mellan. Låt sockan bli din accessoar i vinterkylan.

Kabelstickat slår hårt just nu, både på herr- och damsidan. Både grova/rustika och nätta/tunna.

General Montgomery klädde sig snyggt här på framsidan av "Life".

James D's stil kan ni kika in HÄR. För alla flickor, kika in denna donnans stil, hon klär sig så snyggt!

Birgit Bardot i en nättare variant av kabelstickat.


Härligt röd tröja ifrån Shopbop, här i snygg kombo. För oss i Sverige får vi nog lägga till ett par varma leggings/strumpbyxor.Kabelstickat har kommit och gått under alla årtionden, så även 80-talet. Här poserar Matthew Broderick vid poolkanten.

Val Kilmer i en snygg stickad polo. Så rätt och så snyggt.

Lumberjack såsom det syns på visningarna.

Stickat även för dina husdjur. Så sött.

Till sist lite lacknyheter.

Det här lilla kitet är nästan ett most-have. Tio små flaskor i härliga färger för 400 pix.Nu har det också kommit ett lack som enbart vänder sig till män. Att killar kan måla naglar är ingen direkt hemlighet, det kom redan med punken, men är det så illa att använda lack som är gjorda för kvinnor? Tydligen, för nu finns det en hel kollektion i maskulina färger enbart för män. Det ska bli mycket intressant att se om detta kommer att funka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar