måndag, februari 20

Get MACified!

Jag lovade ju att skriva om MAC igår, men massa saker kom emellan så jag fick helt enkelt skjuta på det tills idag.

Under en längre tid har jag varit sugen på att prova MAC's produkter, men eftersom det verkligen är en P.I.T.A. att få tag i i Sverige så har jag hållit det på is.

Kicks.se har sålt det en tid, men oftast när jag vill ha saker, vill jag ha dem igår. Nu har dock kicks en kampanj, där man får en 50 kronors bonuscheck för varje 300 kronor man handlar för, så nu tyckte jag det var dags.

Jag inhandlade två läppstift, en läpp-penna, ett mineralpuder och en rouge.


I sina kartonger...
...och utan.


Vi börjar med den största:


"Mineralize Skinfinish Natural Powder"...
...i färgen "Light".


Färgen är det inget fel på. Jag har läst recensioner där folk tycker att pudret är för rosa, jag tycker tvärtom att det är mer åt det gula hållet.
Färgade puder eller foundation har nästan alltid en rosa eller gul bas, jag brukar välja dem som har en rosa bas. Kulörerna på denna produkt har ändrats upptäckte jag. Nu heter dom "light", "light plus", "medium", "medium plus" och så vidare. Förr hade dom andra namn och dessa är inte direktöversatta utan ersatta med nya kulörer. Så kika noga igenom färgkartor på nätet innan ni bestämmer er. För "light plus" är exempelvis mörkare än "medium", något man kanske inte tror. Att lita på kicks's färgkartor är en förödande handling. Dom stämmer inte alls. För övrigt har jag tonvis med åsikter om deras webshop, som rent ut sagt är urusel, men det är en annan femma (jag kanske skrev en hel lista med saker jag skulle ändra på på sidan, när det kommer till sminkshoppar har jag väldigt specifika krav).

Min första reaktion är att pudret är extremt "smuligt" om du använder en borste, häften hamnar på borsten och den andra hälften flyger runt. Mycket produkt kommer att gå till spillo tyvärr. Jag har bara hunnit använda pudret två gånger och båda dessa gånger som en finish över min foundation. Du får en fin sammetslen yta på avstånd, men tittar du nära kan du nästan se pudret, även fast jag verkligen arbetade in det med en borste.
Sen tycker jag personligen inte att puder är att föredra under vintern när huden är torrare än normalt, men detta resultatet får jag ändå inte med mitt "Lily Lolo"-puder.
 Kicks.se har flera MAC-puder. Jag valde detta eftersom det inte fanns sist jag provade MAC's puder och just denna produkt ska vara lite "lyxigare", men emot exempelvis Kanebo's puder har det dock inte chans. Jag känner många som älskar MAC's puder och alltid ser så vackra och felfria ut, men på mig var det tyvärr ingen fullträff.
Det är absolut inget fel på pudret i sig, men inte värt 290 kronor i mitt tycke. Jag ska dock prova det utan foundation under och se om jag då tycker annorlunda. Återkommer på området.


 Nästa produkt:

"Sheertone Blush" (Powder Blush)...
...i färgen "Coygirl".
Det här är det absolut bästa rouge jag någonsin provat. Snygg färg, extremt pigmenterat, lätt att använda, kommer räcka i flera år, smidig förpackning och det finns i extremt många kulörer. Du behöver väldigt lite produkt, att applicera sparsamt är verkligen a och o när det kommer till detta rouge.
Jag ville ha ett bubbelgum-rosa rouge och valde mellan detta, "Pink Swoon" och "Well Dressed". Alla dessa är riktigt snygga rosa toner. "Coygirl" som jag valde är någonstans mittemellan, medan "Well Dressed" är lite mildare och "Pink Swoon" lite intensivare.
Vill man ha ett party-rouge ska man helt klart välja "Dollymix" som ger den där porslindocka-looken och dessutom har lite diskret glitter i sig (min nästa investering).
Eftersom produkten är så extremt pigmenterad, är detta inte ett rouge du slänger på kinderna innan du ska springa iväg. Du måste arbeta in det med en yvig borste för att få det att se naturligt ut. Tar du dock dom där tjugo sekunderna till att få det jämnt, blir resultatet flawless och håller hela dagen.
 Det kostar 225 kronor och är väl värt varenda krona.


Produkt nummer tre:

"Lip Pencil"...
...i färgen "In Synch" (heter dock "Quite Cute In Synch" hos kicks.se).
Om man vill ha ett nude-färgat stift eller penna är detta bland det snyggaste man kan hitta på marknaden. Till sotiga ögon eller när man vill att ögonen (eller ögon make-upen) ska stå i fokus är detta pennan att använda.
Eftersom det är en penna är det enklare att få snyggt än ett läppstift och matchningsmöjligheterna är oändliga eftersom du kan slänga på glans, glitter eller vad du än vill ovanpå. Vill man ha det över hela läppen brukar jag börja med att lägga ett ofärgat cerat, typ "Lypsyl", måla hela läpparna med pennan och bit av på ett papper. Vill man ha det lite festligare lägger man på ett glans, eller så kan man bara dutta med glans på läppens mittenparti för att få en mer putig mun. Det är också snyggt att ha läpparna åt det mer "torra" hållet, alltså bara läpp-pennan och inget annat. Dessutom vet jag att många som är duktiga på make-up använder just denna pennan som en läppstift-bas, oavsett vilken färg som ska använda på stiftet. Det blir som en perfekt canvas och gör att läppstiftet sitter bättre och får en jämnare färg.
 Pennan kostar 165 kronor, kanske åt det dyrare hållet, men med tanke på att jag köpt massor av billigare varianter och aldrig hittat rätt nude-färg, blir det billigare i längden. Dessutom lär den hålla i minst ett år, beroende på hur mycket man använder den givetvis. Pennan funkar också perfekt för att bara markera amorbågen. Med pennan målar du en v-form precis i amorbågen för att få mer djup/put till dina läppar.

 Produkt nummer fyra:


"Amplified Creme Lipstick"...
...i färgen "Up The Amp".
Färgen är väldigt häftig och kvaliteten på själva stiftet helt okej. Dock är detta en amplifier, vilket i stort betyder att det är ganska "transparent", inte så pigmenterat, skulle jag tro.
Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte borde ha fegat ut, utan tagit det lila läppstiftet ifrån Daphne Guiness kollektionen för MAC, detta vidhåller jag. Detta stift är en mer krämig form, nästan ett läppglans på stift. Är det vad man är ute efter är detta absolut bland det bästa man kan få. Jag var dock ute efter mer mattad färg, och alltså valde jag helt fel. Detta är lite för glansigt, lite för tunt pigmenterat och för "kletigt" för mig. Jag älskar vanligtvis läppglans, men eftersom det inte var vad jag var ute efter, blev det denna gången ett litet felköp.
Vill man dock ha en snygg diskret lila färg, med lite mer glans, är detta stiftet man ska inhandla. Hylsan finns det inget att klaga på, doften är väldigt god "vaniljig" och själva produkten håller läpparna fuktade och mjuka. Jag kommer använda stiftet som en "enhancer" (för brist på bättre ord), för att förändra eller förstärka andra läppfärger. Jag tror att det kan vara ganska snyggt under ett läppglans eller på en läpp-penna.
Läppstiftet kostar 195 kronor och finns i massor av olika färger och varianter. Du ser också på kicks.se om stiftet är en amplifier, lustre, frost och så vidare. Så var noga med att välja rätt så du inte köper fel som mig.

 Produkt nummer fem:


"Pro Longwear LipCreme"...
...i färgen "Good To Go".
Holy cow, det här är läppstiftet du måste ha i din sminksamling. Oavsett vilken färg du väljer, så kommer du att älska det. Det sitter som sten, är så där perfekt matt så du kan leka med det (lägga till glans osv), smidig och rejält hylsa, doftar gott (vanilj igen, ganska stark), extremt pigmenterat (a little goes a long way), torkar inte ut din läppar som många "long-lasting"-produkter kan göra och framförallt JAG ÄLSKAR DEN HÄR FÄRGEN!!!
Just "Good To Go" har den där perfekta orangea färgen. Den får dina tänder att se minst två snäpp vitare ut och gör att du på två sekunder ser fem gånger trendigare ut än du gjorde innan.
Använd gärna en bas, foundation eller puder, som går mer åt det beigea hållet så får du en snygg kontrast. Jag brukar blanda två foundation när jag sminkar mig, ett väldigt ljust med rosa ton och ett ljust med beige ton, för att få den perfekta färgen. När jag använder detta stift i fortsättningen kommer jag troligtvis hålla mig till den ljusbeigea. För den där sandfärgade matta ytan tillsammans med detta stift är så himla snyggt. Kika på "J.Crew"-visningar eller bilder så förstår ni vad jag menar.
 Det lila stiftet jag tjatat om så mycket, det från Daphne Guiness MAC-kollektion, är i just denna variant av stift. Så då förstår ni ännu mera varför jag ångrar så bittert att jag inte tog den.

Jag sminkade mig på morgonen, åt mat två gånger, drack en himla massa koppar kaffe och åt till och med en semla. När jag kollade mig i spegeln fem timmar senare, efter all denna konsumtion, satt färgen kvar lika fint som innan. Okej, något mer avmattad, men absolut inte utsmetad eller ful på något sätt.
 Bästa läppstiftet och absolut något jag kommer att köpa igen, gärna i andra färger. För färger finns det så du kan välja och vraka! Kicks.se har en del av dem, men dom har också separata kollektioner som inte finns med om du klickar på just detta läppstift. Bland annat Daphne's kollektion är på en separat plats i webshoppen, men som sagt så är hennes läppstift gjorda i exakt denna variant.

Kostar 210 kronor och är värt varenda öre. Det absolut bästa läppstift jag någonsin provat.

Här kommer lite bilder med sminket. På alla bilder har jag på mig både pudret och rougen från MAC, min nya favoritmascara "d.j.v. beautenizer - volume lash", "Exuviance" foundation i färgen "Ivory" (otroligt bra foundation som är lite svår att få tag i tyvärr) och concealer från "Lancome" i färgen "01 Beige Pastel".


Ett litet färgschema jag gjort.
Får en svart outfit att blir betydligt roligare.
Matchar skärpet med läppstiften.
Jag har INTE vita tänder, men "Good To Go" får dem att se betydligt vitare ut.
Matchar här min stickade schal med läppstiftet.
Vad lite färg kan göra stor skillnad.
Jag vill påpeka att jag INTE fått någon av produkterna, utan allt är köpt för egna pengar. Kicks.se är dom enda jag vet som säljer märket i Sverige (online), därför hänvisar jag er hela tiden dit, samt till deras priser. Du kan utan tvekan få produkterna mycket billigare om du köper från utlandet. Jag köpte ifrån kicks.se på grund av bonuscheckarna man får just nu, för mig blev det tre stycken, alltså 150 kronor, som jag kan använda i alla kicks-butiker, samt i webshoppen. Jag passar också på att be om ursäkt för den röriga texten, men telefonen ringde och jag fick avbryta skrivandet ett flertal gånger. Så skulle det vara något som är oklart eller någon annan fråga ni har, är det bara att skicka en kommentera så svarar jag pronto.

1 kommentar: