torsdag, juli 19

Den Magiska Vätskan

Lite snabbt vill jag bara berätta varför ALLA bör ha äppelcidervinäger hemma. Inte nog med att det är otroligt gott på sallad, det är också ett av det billigaste och bästa skönhetsmedlet man kan tänka sig.
Äppelcidervinäger tillverkas av solmogna äpplen. Äpplena får först bli cider, som sedan får ligga och oxidera i fyra veckor och på så vis bli vinäger. 

ÄCV en god medhjälpare för er som vill bränna mer fett eller försöker tappa något kilo. Dels sägs det hjälpa fettnedbrytningen, men också stilla hunger och sänka måltidens GI-tal.
ÄCV innehåller pektin, en kolhydrat som bevisats vara effektiv emot cancer, kolesterolsänkande och bra för tarmfloran.
Många av det goda effekterna kring ÄCV finns det ingen forskning på, utan vi får helt enkelt förlita oss på årtusenden av användning och dokumentering.

Det som dock är ett faktum är att ÄCV har ett naturligt innehåll av antioxidanter, vitaminer, mineraler, spårämnen och fibrer. ÄCV är alltså en extremt billig hälsodryck dom flesta har råd med.

Många äter ÄCV-tabletter, en mer koncentrerad form och du slipper smaken, men det fungerar också att ta 1-2 matskedar innan varje måltid. Eller som dryck blandat med vatten under/före/efter måltid.

I bibeln kan man läsa om hur ÄCV användes för sina helande egenskaper. I mer aktuell tid används det flitigt i stall för läka sår hos djuren, framförallt småsår på hästarnas ben. Många huskurer förespråkar ÄCV mot eksem och magproblem.  

Jag ska berätta om hur du kan använda det i din dagliga skönhetsvård.

*Blanda i några droppar ÄCV i den hudkräm eller olja du smörjer dig med efter duschen eller när din hud känns torr. Eftersom ÄCV är en syra kan den hjälpa att eliminera torrfläckar, kvisslor och andra ojämnheter på din hud. Många av dom svindyra krämerna jag själv har innehåller någon typ av syra, här kan du fixa din egna mycket billigare.
Prova i en månad. Många säger att huden blir mycket mjukare och lenare.

*För att få glansigt och "oflygigt" hår är ÄCV ett beprövat knep. Mixa kallt vatten och lite ÄCV som sista sköljning efter tvätt. Blandningen ska stanna kvar i håret och hårbotten, alltså inte sköljas ut.
Själv har jag en blomspruta med 2/3 vatten och 1/3 ÄCV alltid stående i badrummet.
Dels sprejar jag efter duschen, men också om håret ser lite tråkigt och ofräscht ut. 
Doften försvinner när håret torkar, så låt inte den skrämma er.

Det är inte alltid man lyckas skölja bort schamp och balsam helt. Detta resulterar att håret blir platt och kan få ett "livlöst" utseende. Blandningen kan avhjälpa detta och har en "rengörande" effekt på rester.

*Att använda ÄCV i badvattnet (för er med badkar) har både en antiinflammatorisk effekt och är mjukgörande. Har man bränt sig i solen eller har klåda av till exempel eksem, kan detta vara något att prova.

*För en renare hårbotten är ÄCV ett beprövat och älskat knep av mig. ÄCV är naturligt svampdödande (alla har svamp i hårbotten, men den kan överproduceras) och kan därför få din hårbotten i balans och hjälpa vid mjäll, eksem eller torr hårbotten. Många kan ibland få tillfällig obalans i hårbotten. Det kan bero på en hel del olika omständigheter. Ofta springer man till apoteket och köper kostsamma och starka schampon, som kanske (aldrig i mitt fall) hjälper hårbotten något, men inte alls är snällt emot längderna. 
Prova första att tvätta håret med enbart ÄCV och vatten, gärna under två veckor, innan du väljer andra alternativ. Spreja gärna på ÄCV blandat med vatten några gånger per dag också, mellan tvättarna.
Har du inte problem med hårbotten kan du ändå spreja på ÄCV för extra glans.

*Även i din dagliga ansiktsvård kan du prova ÄCV. ÄCV kan hjälpa din hud i ansiktet att få ett balanserat PH-värde, men också hjälpa vid fet hy. Fukta en bomullspad med häften vatten och hälften ÄCV (använd gärna din färdiggjorda blomspruta med blandningen) och använd detta som du skulle göra med ett vanligt ansiktsvatten före din dagliga ansiktskräm eller serum.


Äppelcidervinäger är alltså extremt multifunktionellt. Man får prova sig fram till vad som passar en själv. Och som alltid måste man ge det tid, förändring kommer inte efter första dagen.

Du behöver inte köpa någon svindyr sort, även om det säkert skulle vara roligt att prova. Jag köper det jag hittar. Dock kan man ha olika märken för hudvården och för att inmundiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar