onsdag, juli 25

Fashion Perks

Mode är big business. Dom stora modehusens grundare lever flådigt värre i sina hus världen över och här kommer några extravaganta exempel.


Vera Wang bor stilrent och modernt i Beverly Hills.

Domenico Dolce och Stefano Gabbana, duon bakom D&G (doh), har en litet sommarhus i Italienska Portofino. Med gäster som Madonna och Jennifer Lopez får man spä på lite extra. Eller vad sägs om rummet till vänster som är målat från golv till tak i 18k guldfärg. 


Diane Von Furstenberg bor i New York (bland annat). Rättare sagt i en gigantiskt takvåning i "The Meatpacking District".

Valentino bor inte helt oväntat i ett 1600-tals hus/slott som ägts av diverse celebriteter genom tiderna. Sedan han sålde sitt företag för 300 miljoner dollar 1998, har han fyllt upp huset med möbler och konst för mer pengar än Joakim Von Anka har i sin pengabinge. Dock är detta bara ett av hans fem hus världen över. Vi ska icke heller förglömma hans 152-foot (ca 47 meter alltså) yacht som står och guppar i hamnen. Valention är känd för att vara "The King of High Living", och man kan nog ana varför. 

Tommy Hilfiger och frun Dee spenderar sin tid i detta lilla krypin. Inrett i brittisk kolonial stil (ett flertal möbler härstammar från  hertig och hertiginnan av Windsors privata samling) och med Mick Jagger som granne, så kan det inte bli mycket bättre.

I Paris bor Karl Lagerfeld. Detta är EN av de fem lägenheterna han äger i området. Alla fem lägenheter har olika funktioner. En är för att äta i, en för att jobba i, en för att sova i, en för att fotografera i och till sist en för gäster. Icke heller att förglömma att en av lägenheterna ska förvara hans samling på över 300 000 böcker. Tidigare har jag visat bilder på hans lilla kattunge, som för övrigt matchar inredningen extremt väl, så helt ensam bor han inte i alla fall.

Ralph Lauren älskar USA och bor givetvis där (New York) i ett hus storlek gigantosaurus. På framsidan står två av hans 60 stycken lyxbilar (alla givetvis i begränsade upplagor).  Huset skriker Ralph Lauren och jag tror nästan jag hade kunnat gissa att det var hans även om jag visste ägarens identitet. Sedan hur stor del av alla möbler som det står "Made in USA" på lämnar jag till er att gissa.

Giorgio Armani ville ha en båt att åka runt i på sin minimala fritid (eget antagande). Tre år tog den att bygga och 213-foot (nästan 65 meter alltså. In your face Valentino) lång blev den. Men storleken krävs för att biografen, jacuzzin och hissen ska få plats. Detta är dock bara ett av Armanis tio hus/lägenheter/båtar/slott. Hur väljer han var han ska åka tro? I hans samling ingår förutom denna båt, ett lyxigt hus i schweiziska alperna, en antik villa belägen på en klippa, en takvåning vid Central Park och sex andra egendomar jag bara kan ana är lyxigare än lyxigast. Om du behöver husvakt Mr.Armani, ring mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar