tisdag, februari 22

Red lipstick!

Att den röda färgen symboliserar passion, kärlek, åtrå och hetta (samt kommunism och "Stopp") är väll något som dom flesta vet.

Rött läppstift är egentligen inget undantag. Röda läppar signalerar "jag vill ha dig" av den enkla anledningen att när en kvinna blir attraherad av en man sväller hennes läppar en gnutta och blir en aning mer röda. Kvinnor har också en tendens att puta mer på läpparna när dom har blicken av den man dom vill ha på sig.
Visst kan det vara så att denna lilla ritual kommer från den tiden när vi var apor och andra delar på vår kropp blev röda när vi var redo för lite vuxen lambada.

Att man har lagt färg på sina läppar i tider långt innan jag fanns på planeten vet man, så detta är ingen nyhet som startade på 1900-talet. I länder som Grekland, Egypten, Japan och givetvis Romarna, för att nämna några, använde sig av olika metoder för att färga sina läppar långt tillbaka i tiden. Man har hittat rött läppsmink i gravar som daterats cirka 5000 år tillbaka i tiden.

Sedan kanske man inte alltid använde sig av helt ofarliga medel för att få sina vackra röda läppar, men oftast rörde det sig om växter, bär eller rödvinsrester.

Sen blev Europa lite mer stela och började tycka att teatersmink var okej, men utanför teatern där får man inte ha smink, och absolut inte sminka sig bland folk. Sen kunde man låta en och annan teaterskådis passera genom den moralsilen, man kan ju trots allt glömma tvätta bort sitt smink efter en föreställning.

Var du en anständig kvinna målade du helt enkelt inte dina läppar, dock var bita, nypa eller borsta dem för att på så sätt åstadkomma den röda färgen, helt okej.

Om vi tar ett riktigt raskt steg framåt och till den underbara tiden när moviestars, verkligen var moviestars. Jag pratar om den ljuva tiden från 1950-talet. För om vi tänker på Marilyn Monroe så tänker nog dom flesta på röda, fylliga och välmålade läppar.
En av dom vackraste kvinnorna som promenerat på denna jord och fortfarande än idag influerar så många människor och inte minst modet. Varje år ser man minst en Marilyn Monroe inspirerad outfit på någon Hollywood stjärna, det vackra lagda lockarna och dom röda läpparna.

Nu har det kommit en ordentlig edge på det hela, när röda läppar får bli en accessoar till en annars kanske strikt ensemble. Och visst är det snyggt och ger en härlig blickfång. Jag älskar det. More red lips to the people!

Jag har alltid gillat att blanda maskulint med feminint när jag klär mig. Vad symboliserar det feminina tror ni?

Grått, brunt och svart. Yaaawn! Ops nått händer vid läpparna. I like!


En vacker skimrande klänning med rustningliknande huvudbonad. Röda och vackra läppar.
Famous people like red lips too.

Allt handlar om hur du bär det röda och framförallt med vad. För precis som förr i tiden har rött läppstift kvar lite av sitt tråkiga rykte. Håll resten enkelt, men läpparna syndigt röda så har du en vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar