torsdag, oktober 6

Herr herr!

När USA gick igenom sin ekonomiska kris för inte allt för länge sedan, var det enda märket som gick uppåt Hermès.
Det kan givetvis bero på många faktorer, i och med att en väska från märket kostar 20,000 dollar och uppåt, mycket uppåt, kanske man inte alltid håller ett gigantiskt lager av väskan. Dessutom måste man beställa dem, köa, känna folk och allt sånt, om man vill ha den senaste modellen (vilket jag betvivlar starkt, men det skapar ett buzz runt märket).
En sak som dock är sant är att väskorna inte görs på något rullande band a la Ford, utan sys av en person för hand, som enligt rykten varit anställd länge på företaget. Det tar upp till 24 timmar att göra en väska.

Dock är det ganska vanligt att lyxmärken blomstrar i ekonomiska kriser, människa är bra underlig. Det är ett faktum att väskan poppade upp på kändisarnas armar mer frekvent under just denna kristid och efter det har det som aldrig lagt sig. Mrs Beckham har nog minst en i varje färg.

Birkin och Kelly är vanliga modeller av väskan, ni kanske kan gissa vilka dom är namngivna efter? Nu på senaste har det även droppat in en del nya kollektioner, bland annat Candy-serien.

En herre som började designa för Hermès 2003 är ingen mindre är Jean Paul Gaultier, efter en ganska uppmärksammad affär emellan Hermès och JPG.



Dom är så fina och färgglada!



Vissa gillar dom kanske lite väl mycket i mitt tycke. That is one big bag!



Det finns klassiska modeller att köpa på dom lite lyxigare second-hand butikerna. Denna lilla skatt kostar "bara" 8k dollar, men då får du också den väldigt eftersökta färgen "etrusque", som annars kan vara knivig att få tag i.



Eller ett alternativ för 3 dollar, hur sjutton ska dom veta om det är sant eller inte =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar