tisdag, november 8

Wanna be an Angel?

Victoria's Secrets årliga modevisning brukar sedan några år tillbaka sändas på svensk TV. Det är nog en höjdpunkt för många, kanske framförallt det manliga könet.
Det handlar om snygga underkläder och framförallt snygga modeller och är ett mer påkostat event, mer som en show än en modevisning. Spektaklet kostar mer än 10 miljoner dollar att producera, så kraven på modellerna ligger därefter.Det tar mer än tre timmar att sminka varje modell inför visningen, här snackar vi inte bara ansiktssmink, utan också helkroppssminkning av diverse slag. Vilket i sig är fullt förståeligt med tanke på visningens karaktär och plagg.

För "Telegraph" berättar nu modellen Adriana Lima vad som krävs för att komma i den exceptionella formen som krävs för att få vara en ängel på en Victoria's Secret-visning. Till skillnad mot vad man normal sett hör från modeller: "Jag äter allt och jag älskar godis!", berättar verkligen Adriana hur hårt hon tränar inför dessa visningar.Redan i augusti börjar hon träna med en personlig tränare, så gott som varje dag. Hopprep, boxning och styrketräning står på schemat.
På detta tillkommer en extrem diet av en dietist som riktar sig specifikt till Adrianas kroppstyp och gör att hon kan bibehålla energi trots den hårda träningen. En speciell proteindrink med vitaminer, mineraler och andra nyttigheter blir basen.
Hon dricker en gallon (3,78 liter) vatten varje dag, nio dagar innan visningen blir det enbart proteindrinkar, ingen fast föda.
Två dagar innan visningen slutar hon med den stora mängden vatten och dricker "som vanligt". Tolv timmar innan visningen dricker hon ingenting alls.

Hon säger själv att detta får henne att "torka ut" och på detta sättet kan man tappa nästan 8 pounds (ca 4 kg) precis innan visningen.

Adriana har varit en ängel sedan år 2000. Sedan hon blev en ängel har hon hunnit få barn, något som två av hennes VS-kollegor för året, Doutzen Kroes och Miranda Kerr, också fått.


Miranda Kerr, nedan tillsammans med maken Orlanda Bloom.

Trots allt slit tycker hon dock att det är värt det eftersom hon ser VS-visningen som årets höjdpunkt, till och med en av hennes livs höjdpunkter. Att bli en ängel var en stor dröm för henne och när hon uppnådde detta var det det en av hennes största drömmar som blev verklighet.
Backstage.

Inte bara är det en stor inkomstkälla, utan Adriana säger också att det öppnar också upp väldigt många dörrar, alla vet vem man är och hela världen känner till ens namn nu.

Hon avslutar med att säga att alla modeller i världen vill bli en ängel och jag skulle tro att det nog sträcker sig utanför modellvärlden också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar