onsdag, januari 25

Mixed Apples!

Visste ni att för tjugo år sedan vägde modeller i snitt 8% mindre än en vanlig person, idag väger modellen i snitt 23% mindre. Att vara smal har blivit något som vi direkt kopplar till en hälsosam livsstil, en sund kropp är inte alltid en smal kropp och vise versa.
Det är ganska skrämmande vad man får för syn om man är väldigt intresserad av mode, så även jag.
Det är som Eva Longoria berättade om i en intervju. När hon mådde som sämst efter sin skilsmässa, tappade sin matlust och gick ned en massa kilon, då kom folk fram till henne och sa att hon såg så snygg och hälsosam ut. Hon tyckte det var lustigt med tanke på att hon aldrig mått sämre i hela sitt liv.

En annan intressant och ganska irriterande historia är den om dörrmattan vs skylten.

Om ni har missat historian ska jag dra den snabbt.

*År 2008 skapar konstnären Tori LaConsay en skylt som hon hängde upp vid gatan för att sprida lite glädje. Hon fick inte ett enda penny för detta, utan det var något hon gjorde för skoj skull.

*År 2011 Skapar H&M dörrmatta, örngott och handdukar med nästintill identiska tryck.

*När Tori ser detta blir hon chockad men gör inget. Hennes vänner blir dock rasande och mejlar H&M men får tillbaka detta:

We employ an independent team of over 100 designers. We can assure you that this design has not been influenced by your work and that no copyright has been infringed.

Dessutom hävdar H&M att det inte finns några liknelser mellan hennes skylt och deras produkter.

Så har H&M tagit en oavlönad konstnärs gatuverk och gjort den till en massiv dussintillverkad pengagris? Avgör själva nedan.Lite äcklad blir då jag i alla fall.

Jag är ju fortfarande så himla sugen på att klippa lugg och har varit det nu i flera månader. Nu såg jag dessutom bilder från Kate Moss's reklamkampanj för "Mango" och blev ännu mera sugen. Hon är riktigt het där.

En lugg, lite färg och toppning på mitt slitna och fula hår kanske?Vildvuxet som ---.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar