onsdag, september 22

Hela mitt väsen gör uppror och vill säga NEJ!

Det som har hänt i veckan har skakat om Sverige en hel del. Givetvis pratar jag om att SD tog sig in i riksdagen. Det har redan startat ett massmissnöje och folk går till och med så långt att de utesluter folk ur deras gemenskapskrets som röstat på dem.

Jag skulle aldrig rösta på dem, men jag värderar våran valfrihet i Sverige och ser snarare SD:s framgång som en symptom på något annat underliggande problem. Det som skrämmer mig är att hat föder hat. Mordhot hit och dit, misshandel och annan obehaglig behandling. Vi som inte röstar på SD ska inte sjunka till deras skrämmande icke humanitära nivå. Givetvis ska vi säga ifrån och absolut inte vara tysta. Men ge dem inte en martyrposition.

Jag pratade med en italiensk vän idag och fick detta meddelande:
wtf in swedn nazi win !!!!
u have voted them ?

Jag fick lugna honom och säga att inte alla röstade på dem. Just nu får SD extremt mycket uppmärksamhet utomlands och media, det kan inte vara bra. Vad tror folk om svenskar nu kan man fråga sig, att vi alla springer runt och är smygnassar? Hemska tanke!

Nu får vi verkligen visa världen att vi inte är vad många tror vi är. Mer kärlek över gränserna säger jag! Eller varför inte bara skippa gränserna och bara ha mer kärlek.

Jag vet att jag skriver en väldigt ytlig blogg om mode och smink. Men ibland måste man dock säga ifrån och fundera på vad som är fel med det land vi bor i. Vi lever betydligt bättre än i många andra länder, varför skulle vi inte vilja unna folk samma sak? Vi kan ge folk en fristad, ett hem och ett arbete. Oavsett var de kommer ifrån.

Många har alldeles för lite kunskap om sin omvärld (inkluderat mig själv) och för lite kunskap frambringar rädsla som i sin tur kan frambringa hat. Det värsta är att det partiet som jag trodde så mycket på, Miljöpartiet, inte kliver in och gör vad de borde. Det är inte tid för något politiskt spel just nu, det är dags att stå upp för vårt Sverige, inte bevara någon jädra heder och stolthet.

Jag avslutar med några bilder och ett quote av min italienska vän. Varför jag postar dessa väldigt kända bilder, är för att det får en att tänka, känna och agera. Att vara en god medmänniska och en trevlig person, emot så många man bara kan, är en bra start för att vår värld ska må bättre.

Min italienska vän igen:

u know we have Berlusconi
the fucking psycho dwarf
he uses the law to protect himself
but i think democrat is better
for all
rich and poor
a man is a man.

Han är en underbar människa och representerar Italien såsom jag vill representera Sverige. Värme, kärlek, förståelse och omtänksamhet.


Kent State (1970) studenter protesterar emot att Nixon sänder trupper till Kambodja. Protesterna urartar och The Ohio National Guard kallas in för att lugna ner allt. Istället utbryter skottlossning och både studenter som protesterar och folk som inte var med i protesterna blir skjutna. På bilden ligger Mary Ann Vecchio skjuten och dödad. Hon var en 14 årig flicka som rymt hemifrån och hamnade mitt i skottlinjen.

Execution of a Viet Cong guerrilla (1968) en sydvietnamesisk polischef avrättar en fånge som sas vara en Viet Cong kapten. Bilden fick världen att stå upp emot kriget återigen.

The lynching of young blacks (1930). En mob på 10.000 vita personer tar med våld dessa män ifrån fängelset där de satt anklagade för våldtäkt på en vit flicka. Bilden togs för att stärka den vita makten, men det torterade kropparna och det faktum att folk bisarrt nog ler på bilden, gav motsatt effekt hos många.


Tiananmen Square (1989). Kanske en av de mest kända bilderna som finns. En student försöker stoppa tanksen. De körde aldrig på mannen, men strax efter fylldes torget med blod. Fotot fick den kinesiska befolkningen att känna hopp. Dock är Kina fortfarande kontrollerat av en kommunistisk regim.

Migrant Mother (1936). Bilden på Florence Owens Thompson (32 år) blev för många en representation av den stora depressionen. Hon var mamma till sju barn och de överlevde genom att fånga fåglar och plocka frukt. När denna bilden togs hade hon precis sålt sitt tält för att köpa mat åt sina barn. Bilden togs av Dorothea Lange och publicerades på alla stora tidningars framsida och ändrade befolkningens syn på invandrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar