Jag gjorde en helt egen variant av muffins, något mer proteinrik än vanliga.
Receptet som skapades under bakningen blev:
2 ägg
2 dl socker
50g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl creme fraiche
1-2 dl skyr yoghurt (vanilj och/eller blåbär)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 dl mjölk
Ugn: 225 grader (gräddas i mitten)
Blanda ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret, mjölk, creme fraiche, skyr och mjölk. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem försiktigt i smeten.
Använd hälften av smeten för bärmuffinsen. Häll upp i formar och tryck ner lite bär. Resterande häften blandar du i den hackade chokladen i och gör resten av muffinsen.
Har du inte skyr, använd kesella eller annan yoghurt. Kesella vanilj eller jordgubb borde funka utmärkt och ge lite extra protein till muffinsen.
| Det blir sådan stor skillnad när man verkligen vispar ägg och socker ordentligt. Jag har handvispat i snart 2 år, men nu har jag en elvisp. Yeay! |
| Vaniljsocker med vaniljfrön ska det vara. |
| Mot ugnen and beyond. Jag kör utan formar. |
Och så avslutar vi med något annat riktigt sött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar